Новини

newLogo

13318952_10205251341963582_2022229264_n

 


Пламен Панев оглави младежите на БСП в Димитровград

photo_big_1565042

Пламен Панев оглави Младежкото обединение на БСП в Димитровград, съобщиха на пресконференция днес от ръководството на местната структура. 33-годишният социалист работи като социален работник, а в редиците на партията е от 2010 г. насам. Той заменя на поста Виолета Желева.

„Благодаря за гласуваното ми доверие. Радвам се че наследявам една активна и работеща младежка организация, благодарение на Виолета Желева. Смятам да продължа активно да работя и като председател“, заяви Пламен Панев. Той и Светослав Христов ще участват в националната конференция на младежките организации на БСП, която щес е проведе на 23 април в София.

На срещата с журналисти лидерът на БСП в Димитровград Димитър Петров съобщи, че на 23 април приключва отчетно-изборната кампания на червените в общината. За същия ден от 9 часа в бившото кино „Медея“ е насрочена общинската конференция, на който ще избира ново общинско ръководство и председател на местната структура. Форумът ще определи и делегати за престоящия конгрес на партията.

Общо 14 са номинираните от основните партийни организации социалисти за председателския пост, който Петров трябва да освободи, съгласно устава след два мандата. Въпреки че той няма право повече да оглавява структурата, и неговото име е сред номинираните.

Днес Димитър Петров даде добра оценка за близо 10-годишното си председателстване на червената структура в Димитровград. Той прогнозира спокойна общинска конференция и изрази надежда, че с новите и млади попълнения, на БСП – Димитровград и предстоят много успехи в бъдеще.

Общинската организация на БСП в Димитровград наброява близо 500 души. 47 са основните партийни организации в общината.

                                                                                                източник „ДГ Нюз“
снимка  „Дарик Нюз“