БСП отбелязa 125 години на Бузлуджа, левите сме с обща кандидатура за президент

13880404_1149065265151781_7164255183827819081_n

Българската социалистическа партия отбеляза  125-ата годишнина от основаването си. Рано сутринта започна туристически поход от паркинга под връх Шипка до връх Бузлуджа.

Националният събор на левицата под наслов „За България, която обичаме“ започна с поднасяне на венци и цветя на барелефа „Основоположници на социалистическото движение“, на Паметника на Хаджи Димитър и на Паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е убедена, че с АБВ ще излъчат обща кандидатура за президент. Това коментира тя преди началото на Националния събор на левицата.

 

„Абсолютно съм убедена, и не само за АБВ, че кандидатурата ще подкрепят и други леви съюзи, патриотични и граждански организации“, каза Нинова.

Тя съобщи, че на 9 август отново ще има среща с “ Движение 21″, а на 12 август – с АБВ. „Ние отиваме с нашите кандидатури – партийни и надпартийни, които са получили най-много номинации от конференциите. Знам, че те ще дойдат със своите предложения, разговарях и с двамата лидери“, добави тя.

Нинова припомни, че на 14 август ще има заседание на Националния съвет на БСП, на което ще стане ясно името на кандидата.

 

На въпрос дали очаква Бойко Борисов да е кандидатът на ГЕРБ и дали в този случай тя самата ще участва в битката за „Дондуков“2, председателят на социалистическата партия отговори, че при ГЕРБ всичко е възможно.

 

„Борисов е непоследователен в позицията си, обикновено казва, че няма да се кандидатира, но не изключвам и да го направи“, каза още Нинова.

„Не сме някаква детска градина, която ще се нагажда според тях, имаме самочувствието, че ще излъчим много силен човек и тръгваме на тази битка на 14 август, няма да чакаме повече никого“, допълни лидерът на БСП.

Корнелия Нинова е убедена, че с номинацията си левицата ще отиде на балотаж.

„Гоним победата“, обяви тя.

Според нея е дошло време обединена БСП да се обърне към работниците, хората на културата и духовността, младите, немощните и да им каже: „Ние сме до вас!” Лидерът на левицата е категорична, че когато се взимат решения, те няма да зависят от силните. „Когато правим голямата политика, ще мислим за малкия човек. Ще ви дадем път и няма да ви предадем никога”, обеща тя.

 

Нинова подчерта, че днес сигурността и мирът в живота ни са застрашени и само смелият може да погледне опасността в очите, да се изправи срещу нея и да вземе съдбата си в свои ръце. „Ние, социалистите, имаме тази смелост и винаги в трудни моменти поставяме над всичко националния интерес на България”, каза още тя.