Позиция на Общински съвет на БСП- Димитровград

 

   Относно: Решението на Общински съвет – Димитровград  за откриване на процедура по изработване на подробен устройствен план за регулация и застрояване на 15 дка от парк „Вапцаров” .

    Изразяваме категоричното си несъгласие с докладната записка на кмета на общината и решението на съветниците от ГЕРБ в Общински съвет Димитровград за урегулиране на нови общински имоти, промяна на предназначението на горска територия и изграждането на нов квартал в парк „Вапцаров”.

                  Уважаеми господа управляващи,

   Димитровград е създаден и изграден от доброволния труд на хилядите бригадири и е вече над 70 години.

    Едно от предимствата на града ни са парковете и зелените площи. Те са и място за отдих на децата и внуците на първостроителите. Затова не бива с лека ръка да унищожавате създаденото от жителите на общината. Парковете са съществували  много преди появата на партия ГЕРБ и ще продължават да съществуват.

    Настояваме да не се застроява парк „Вапцаров”  и да си остане като такъв за всички граждани и гости на града.

   Този парк не бе застроен когато градът и общината наброяваха над 70 000 жители. Сега, когато Димитровград обезлюдява, когато има отрицателен приръст на населението особенно през последните 10 години изграждането на жилищни сгради в парковете на града е лишено от всякаква логика.

    Настояваме решението на Общински съвет Димитровград да бъде преразгледано и съобразено с волята на хората   организирали подписка против него.

 

13.07.2018г.     

Председател ОбС на БСП:

/К.Николов/