БСП е силна, АБВ и Първанов трябва да се съобразяват

61eddaa27520dfb69112a8536dd9c6da

Левите хора имат нужда да бъдат обединени и да имат общ изразител на техните очаквания. БСП е по-голямата и силна политическа формация и тя трябва да бъде водеща в лявото пространство. АБВ трябва да се съобразява, а менторският тон, който Георги Първанов наложи и поддържа, не е приемлив за БСП.

Това сподели в предаването Денят ON AIR преизбраният председател на младежката организация на БСП Вероника Делибалтова.

Тя е на мнение, че БСП трябва да пази и почита историята си. „Партията достатъчно е разкритикувала миналото си и вече трябва да заложи на идеи, които да водят до прогрес в обществото“, смята лидерът на младите социалисти.

На въпрос дали има чуваемост от страна на БСП относно идеите и предложенията на младежкото движение, Делибалтова отговори:

„Преди последния конгрес партията прие изменения в нашия  устав, които дават възможност на повече млади да хора да участват във всички органи и решения на партията. От 185 души, ние имаме представителство от 38, което вече дава една тежест при вземане на решенията. Ние сме призвани да бъдем коректив на нашето ръководство.“

Гостът в студиото на Bulgaria ON AIR увери, че от организацията ще настояват за по-голяма подкрепа на младите в партията, повече обучения и възможности за развитие. След това ще се търси подкрепа за политиките, които предлагат в сферите на образованието, здравеопазването и други.

„Ролята на младите хора в обществото е фундаментално важна, те са основният двигател в едно общество. Младежкото обединение на БСП се стреми да печели доверие в избирателите и обществото“, коментира още Делибалтова.

източник „България он еър“