Костадин Паскалев: БСП е правила тежки политически грешки, но е време за промяна

84316940850531680

„БСП е правила тежки политически грешки, сега е отворена към промяна. В момента цялото общество има нужда от алтернатива на сегашното управление и само нашата партия може да предложи такава алтернатива“, заяви в Димитровград днес членът на Изпълнителното бюро на социалистическата партия и бивш министър Костадин Паскалев.Той пристигна тук за среща с членове и симпатизанти на БСП, както и да почете 134 -та годишнина от рождението на Георги Димитров.

34368789890

Според Паскалев, една обективна оценка на настоящата ситуация в страната е наложаща. Нужно е да има ясни алтернативи на сегашните управляващи и не на последно място да бъде стегната организационно БСП, така, че да печели избори, заяви още той.

Костадин Паскалев бе на мнение, че нашата партия трябва ясно да се формулира като опозиционна партия на ГЕРБ. Подчерта, че не трябва да бъде просто опозиция, а и да показва неадекватните действия на управляващите.

Той назова и приоритетите на социалистите към момента -ясна полититика за националната сигурност, както и ясна и категорична национална политика, която да е с Русия, а не против. Според него, важно е да се гарантира и спокойствието на хората в условието на тежка бежанска криза.2343434354545454

„Трябва да има нова икономическа политика, която да отразява анти монополно законодателство и нов подход при управлението на държавни и общински предприятия“, заяви бившият регионален министър. Добави, че БСП има намерение да внесе законопроект за управлението на държавни и общински предприятия. Ангажимент на социалистите ще бъде и развитието на селското стопанство и животновъдство в България, погубено в последните 26 години. Това, според Паскалев ще стане чрез създаване на единно държавно предприятие за изкупуване, преработка и реализация на продукцията.

БСП посочва, като приоритет облекчаването на малкия бизнес в България, който да бъде подпомогнат от държавата, а тя задължително трябва да има друго отношение към т.нар. семейни фирми.

В началото на работната среща с членовете на БСП бе изнесен доклад за историческата истина за Георги Димитров. Поздравителен адрес към местната структура и симпатизантите изпрати и лидерът на червената партия Корнелия Нинова.

orig-63856638629222288

източник „Хасково инфо“

редакция „БСП Димитровград“

снимки „ДГ пазар“ и „Хасково инфо“