„НОЩНИТЕ ВЪЛЦИ“: „АКО ИМА ХОРА, КОИТО СА ПРОТИВ СЛАВЯНСКИЯ СВЯТ И МИРА, НАВЯРНО СА БЕЗУМЦИ“

Noshhni-vltsi-80

 

Руските рокери от мотошествието «Нощните вълци» обясниха, че не преследват никакви политически акции и цели и че искат сближаване на славянските народи. Те дадоха брифинг в Руския културно-информационен център, съобщи БНР.

Андрей Бобровски, един от рокерите, обясни, че «Нощните вълци» са против войната и агресията:

„Ние сме против агресията и против войната, против това, че се опитват в момента да сепарират нашата страна. Малко или много се опитват да ни разделят и разбира се, когато славянските народи живеят в мир и разбирателство, това е силен съюз и навярно, това не е удобно на някои, но ние не сме политици, подчертавам, ние сме мотористи“.

Бобровски обясни, че в четвъртък вечер са научили за инцидента в Бургас, когато имаше сблъсък между привърженици на „Нощните вълци“ и техни опоненти:

„Да ви кажа честно, това нас и мен лично, много ни огорчи, защото това е светла акция и това е празник за нас. Аз съм за първи път в България и мога да кажа така, ако има хора, които са против славянския свят и против мира, навярно те са безумци“.

Рокерите посочиха още, че за тях е чест да ги наричат „Вълците на Путин“:

„Ако така ни наричат, ние само можем да се гордеем с това, защото ни асоциират с нашия президент, действително велик лидер и велик човек“ — коментира Андрей Бобровски.